Utilizarea agentilor antispumanti

» Aplicatii » Alte utilizari » Utilizarea agentilor antispumanti

Un fenomen de spumare usoara nu ridica de obicei probleme in activitatile practice, insa o spumare intensa poate conduce deseori la diferite probleme tehnologice. Aceste probleme pot varia de la inregistrari incorecte ale aparaturii de masura si control (cum ar fi temperatura, densitatea sau grosimea spumei), pana la producerea unei amestecari incomplete a reactantilor in reactoarele chimice si la antrenarea produselor in spuma, toate acestea conducand de cele mai multe ori la pierderi in productie.

Nu in cele din urma, prezenta fenomenului de spumare confera in ochii potentialului client o imagine negativa a modului de operare a procesului.

Prezenta spumei in efluentii deversati poate provoca nemultumirea populatiei si autoritatilor locale, chiar daca acea spuma poate fi inofensiva pentru sanatatea populatiei si pentru starea mediului inconjurator.

Agentii antispumanti FLOFOAM TM pe baza de silicon realizati de SNF reprezinta cea mai buna varianta de solutionare a problemelor de spumare, datorita unui raport cost / eficienta foarte competitiv.

Realizati pe baza de ulei siliconic si particule de silice, produsele tip FLOFOAM reunesc perfect cele trei cerinte esentiale pentru un agent antispumant eficient : tensiune superficiala scazuta, insolubilitate in mediul reprezentat de spuma si coeficient mare de dispersare.

 

Agentii antispumanti tip silicon au si alte proprietati interesante :

  • au o eficienta ridicata si sunt deci deseori mult mai economic de folosit decat agentii antispumanti organici ;
  • pot actiona aproape asupra tuturor tipurilor de spuma intalnite in vreun efluent ;
  • sunt inerti din punct de vedere chimic si deci rezistenti la atacuri chimice ;
  • sunt termostabili ;
  • sunt realizati pentru operare in conditii de siguranta ;
  • sunt compatibili cu mediul inconjurator, deoarece din proces nu rezulta nici un produs indezirabil de degradare.