Utilizarea agentilor de dispersie

» Aplicatii » Alte utilizari » Utilizarea agentilor de dispersie

Agentii de dispersie realizati de SNF fac parte din clasa de produse tip FLOSPERSE™.

Structura acestora contine atat homopolimeri cat si copolimeri specifici cu diferite compozitii si greutati moleculare (de la 2.000 la 100.000 g/mol).

Proprietatile acestor copolimeri speciali pot fi modificate prin selectarea tipurilor de monomeri si a compozitiei lor relative si prin alegerea si controlul procesului de polimerizare.

Aceste produse sunt disponibile pentru comercializare atat in forma de solutie apoasa, cat si in forma de micropicaturi.

Principalele beneficii aduse de polimerii tip FLOSPERSE sunt :

  • excelenta capacitate de a dispersa sarurile anorganice insolubile si particulele de sol
  • eficienta ridicata in legarea ionilor de calciu
  • stabilitate in prezenta clorului si in conditii alcaline
  • stabilitate la temperaturi ridicate
  • proprietati reduse de spumare
  • compatibilitate excelenta cu agentii de suprafata utilizati de obicei in formulele de detergenti si agenti de curatare
  • excelent adaos pentru fabricarea si granularea produselor uscate sub forma de spray

Deshidratarea namolurilor fermentate este in mod special afectata de cristalizare si de depuneri, formandu-se straturi alcatuite din cristale de saruri. In acest caz se foloseste un anumit tip de produse de dispersie SNF din clasa FLOSPERSE, cele care actioneaza ca agenti anti-crusta.

SNF Floerger a dezvoltat de curand o noua gama de produse, bazate pe procesul de dispersie apa in apa, care este diferit de emulsiile standard inverse, de apa in ulei, utilizate in procesele din industria tratarii apei.

Seria de produse FLOPAM SF se bazeaza pe apa, fiind foarte usor de activat (prin dizolvare).

Aceste dispersii sunt lipsite de solventi sau agenti activi de suprafata, ceea ce face ca aceste produse sa fie „prietenoase cu mediul”.

Alte avantaje sunt : posibilitatea de a le utiliza fara un echipament de alimentare scump, eficacitatea deosebita la utilizarea in procesele de flotatie, eficienta deosebita in separarea fazelor si absenta unor acumulari de solventi sau agenti de suprafata