Politici de management

» Politici de management

8

SNF este cel mai important producator mondial de coagulanti si floculanti organici pentru tratarea apei, furnizand produse si servicii de inalt nivel calitativ in intreaga lume.

Detine raspandite pe 5 continente ale lumii 22 platforme de productie si peste 50 centre de reprezentare si puncte de vanzare, livrand beneficiarilor sai (300.000 utilizatori finali din 130 de tari), peste 1000 de tipuri de produse (pudre, granule, emulsii, lichide, dispersii ), dintre care 800 pentru tratarea apei. Cu o capacitate de productie care depaseste 240.000 t / an de poliacrilamida (43% din vanzarile de pe piata mondiala de profil), este in prezent cel mai mare producator din lume de polimeri solubili in apa. Produsele sunt utilizate intr-o gama larga de domenii de aplicatii (tratarea apei, epurarea apelor reziduale si namolurilor, industria petrolului, industria miniera, industria cimentului, industria hartiei, industria textila, industria cosmeticelor, igiena, agricultura, s.a.

SNF dispune de un centru propriu de cercetare-proiectare, puternic conectat la problemele productiei si asistentei tehnice. Se realizeaza programe de cercetare pe problematica de interes a clientilor,

gama de produse si procese studiate fiind intr-o evolutie constanta si realizand o diversificare a utilizarilor bazate pe cercetarile chimice proprii. Echipa de cercetatori este formata din 150 chimisti si tehnicieni, fiind elaborate anual peste 150 de proiecte. SNF dispune de o gama de peste 1000 de produse si datorita politicii sale de a sustine prin investitii propriul departament de cercetare – dezvoltare, reuseste sa lanseze anual pe piata cate 100 de produse noi. Exista de asemenea laboratoare de testare organizate in centrele de afaceri ale principalilor clienti.

SNF asigura service international pentru clienti, prin echipe tehnice proprii sau colaboratori certificati, avand o vasta experienta profesionala, precum si cursuri de instruire la comanda clientilor, dar si pentru personalul care utilizeaza, distribuie sau vinde produsele, fiind implicati specialisti din intreaga lume, cu experienta in diverse domenii. 

SNF si reprezentantele sale si-au certificat activitatea in conformitate cu Sistemul de management integrat calitate – mediu – sanatate si securitate ocupationala (SMI = sistem de management integrat, SMC = sistem de management al calitatii - ISO 9001, SMM = sistem de management al mediului - ISO 14001, SMSSO = sistem de management al sanatatii si sigurantei ocupationale - OHSAS 18001).  Acest  sistem integreaza in mod coerent toate componentele afacerii firmei, pentru realizarea scopului si misiunii sale si permite ca sa se adapteza in mod constant politica de asigurare a obiectivelor, pentru a imbunatati calitatea si competitivitatea produselor si serviciilor sale.

Viitorul SNF se bazeaza pe o viziune de dezvoltare pe termen mediu si lung pentru produse si piete de desfacere. Actiunile strategice depind de o imbunatatire continua a performantelor si sunt in intregime orientate catre obtinerea satisfactiei clientilor, care este principalul scop al activitatii firmei si angajamentul fiecarui salariat. In conformitate cu sistemul de management al calitatii sunt stabilite obiectivele, metodele si criteriile de masurare prin care aceste imbunatatiri pot fi atinse si evaluate.

SNF este preocupat de a  pune in practica o politica multilaterala si in continua dezvoltare pentru asigurarea calitatii produselor si serviciilor oferite clientilor sai.

Abordarea problematicii sanatatii si securitatii ocupationale se bazeaza pe identificarea si controlul riscurilor, reprezinta o componenta care trebuie sa progreseze continuu si sa se adapteze schimbarilor. Standardele inalte referitoare la sanatate si siguranta ocupationala aduc beneficii companiei si confera statutul de bun simt afacerilor.

Alegerea proceselor, proiectarea instalatiilor si instruirea salariatilor asigura desfasurarea activitatii de productie in conditii extrem de sigure.

Sistemele de management pentru sanatate, securitate ocupationala si protectia mediului reprezinta parte integranta din afacere.

Sistemul de management al SNF are si o importanta componenta de protectia mediului inconjurator. Prin insusi specificul activitatii firmei si natura produselor fabricate, SNF are ca scop de baza mentinerea unui mediu inconjurator sigur si sanatos, ajutand clientii sa trateze deseurile, sa evacueze un efluent curat si sa asigure alimentarea cu apa potabila.

Complexitatea activitatii in acest domeniu este prezentata detaliat in subpagina de site : „Protectia mediului”.

SNF a aderat la „Carta globala mondiala privind atitudinea responsabila” („Responsible Care Global Charter”), angajandu-se sa-si desfasoare activitatea in conformitate cu cele 9 principii de baza ale acesteia.

Firma trebuie sa se asigure ca politica definita si pusa in aplicare in domeniul securitatii ocupationale, protectiei sanatatii si mediului inconjurator este conforma cu principiile actuale si elementele cheie ale „Cartei mondiale privind atitudinea responsabila” si ca aceasta politica este clar definita ca parte integranta a politicii generale a firmei. Trebuie sa se vegheze ca aceste principii sa fie cunoscute si aplicate de conducere si intreg personalul, in toate activitatile lor industriale si comerciale.

SNF asigura promovarea principiilor atitudinii responsabile si implementarea lor, impartasind, de fiecare data cand este posibil, experienta sa cu ceilalti participanti la program.

In particular, comunica in mod regulat asupra performantelor legate de securitate –sanatate - mediu inconjurator si asupra implementarii principiilor atitudinii responsabile.

In spiritul deschiderii la dialog, se angajeaza sa depaseasca faza autoverificarii punerii in practica a principiilor atitudinii responsabile si sa apeleze la un proces de verificare extern, intarind astfel increderea in firma a partenerilor de afaceri.

Pentru a fixa liniile directoare ale activitatii curente a firmei a fost elaborat si Ghidul de bune practici, care stabileste responsabilitatile conducerii si ale intregului personal, precum si sarcinile specifice pentru punerea in practica a procedurilor conforme cu participarea la programul referitor la atitudinea responsabila.

SNF dispune de propriul departament de cercetare-dezvoltare, care este interfata  intre productie si utilizarea produselor, iar in laboratoarele si laboratoarele sale pilot se dezvolta zilnic noi produse si procese, pentru a satisface nevoile diverse ale clientilor sai industriali, abilitatea de a raspunde rapid la toate problemele puse de clienti fiind factorul de baza al dezvoltarii sale mondiale.

SNF incurajeaza calitatea si construirea unei cariere si pune accent pe motivarea si dedicatia personala a tuturor angajatilor (peste 3650 de persoane). Politica sociala este una pe termen lung si se bazeaza pe instruirea la locul de munca, in cadrul unei politici bazate pe calitate si cercetare de inalta specializare.