SNF - Politica de mediu, securitate si sanatate

» Politici de management » SNF - Politica de mediu, securitate si sanatate

SNF recunoaste ca standardele inalte referitoare la sanatate si securitate ocupationala aduc beneficii companiei si confera afacerilor statutul de buna practica. Se recunoaste de asemenea ca sanatatea si securitatea ocupationala reprezinta o componenta a afacerii si trebuie asadar sa progreseze continuu si sa se adapteze schimbarilor. Abordarea problematicii sanatatii si securitatii ocupationale se va baza pe identificarea si controlul riscurilor.

Deoarece exista beneficii clare care urmeaza sa fie obtinute prin asigurarea unui mediu de lucru sanatos si sigur, in cadrul companiei se vor aloca resursele corespunzatoare pentru asigurarea starii de sanatate si securitate ocupationala. Va fi incurajata de asemenea o atitudine pozitiva fata de acest domeniu, care va fi puternic sustinut de conducerea companiei. Se vor efectua o planificare, monitorizare si control adecvate implementarii politicii privind sanatatea si securitatea ocupationala. Pentru asigurarea atingerii acestui deziderat, compania si-a stabilit urmatoarele scopuri si obiective:

 1. Compania se va asigura ca au fost luate toate masurile pentru planificarea, perfectionarea si analiza eficienta a acestei declaratii de politica.
 2. Ne vom asigura ca in intreaga companie sunt realizate si mentinute sisteme adecvate pentru o comunicare eficienta in domeniul sanatatii si securitatii ocupationale.
 3. Compania va oferi salariatilor sai si altor persoane, inclusiv personalului angajat temporar, informatiile, indrumarea si instruirea necesare, pentru a asigura competenta lor in domeniu.
 4. Conducerea companiei considera ca problema sanatatii si securitatii ocupationale este la fel de importanta ca toate celelalte componente ale afacerii si ii va acorda o importanta similara, pentru a realiza indicatorii din acest domeniu.
 5. Compania va aloca resursele financiare, materiale, de personal si timp, necesare sanatatii si securitatii ocupationale. Suplimentar, in cazul in care va fi necesar, se va asigura si asistenta din partea unui expert extern in domeniu.
 6. Compania va colabora si va lucra cu toate persoanele necesare, pentru a asigura sanatatea si securitatea ocupationala. Compania va actiona si pentru luarea masurilor necesare asigurarii sanatatii si securitatii ocupationale pentru vizitatori.
 7. Compania crede in imbunatatirea continua a standardelor si performantelor privind sanatatea si securitatea ocupationala. In acest scop se vor depune eforturi pentru ca toate prevederile importante, regulamentele si codurile de buna practica sa fie respectate. Standardele minimale care vor fi adoptate de companie sunt cele conforme cu legislatia, desi compania va cauta intotdeauna sa le depaseasca, acolo unde apar beneficii evidente.
 8. Securitatea operationala este responsabilitatea fiecarui membru al organizatiei si nu numai o functie a managementului. Anumite persoane vor avea sarcini si responsabilitati pentru conformarea cu litera si spiritul politicii companiei. Toti salariatii vor detine responsabilitati specifice, pentru a avea grija de ei insisi si de colegii lor care ar putea fi afectati de activitatea pe care o desfasoara si de a colabora permanent cu conducerea unitatii.
 9. Compania se va asigura ca domeniile mediului, sanatatii si securitatii ocupationale sunt complet integrate in sistemul de management si in procesele de luare a deciziilor.
 10. Va fi intretinut un sistem prin care sa fie complet investigate accidentele si abaterile de la functionarea conforma si care sa asigure actiunile preventive corespunzatoare pentru evitarea repetarii lor.
 11. Compania se va asigura ca s-au stabilit proceduri care sa garanteze instalatii sigure si ca intreprinderea nu este periculoasa pentru salariati si alte persoane.

 

Declaratia presedintelui SNF

„Sanatatea, securitatea si bunastarea tuturor salariatilor SNF reprezinta deziderate de cea mai mare importanta pentru Compania noastra si sunt componente ale eficientei unei bune practici in afaceri.”

René PICH, Presedinte

 

SNF si-a perfectionat in mod constant procesele tehnologice, in scopul protejarii mediului inconjurator si s-au realizat multe modificari la nivelul platformelor tehnologice industriale, in scopul limitarii producerii deseurilor si a efectelor evacuarii acestora.

Au fost eliminate procesele tehnologice mari consumatoare de apa, intr-un interval de zece ani reducandu-se de sapte ori consumul specific de apa pentru fiecare produs.
Suplimentar, apa de spalare este partial recirculata in instalatie, in scopul scaderii cu pana la 70% a cantitatii utilizate.

Alegerea proceselor, proiectarea instalatiilor si instruirea salariatilor asigura desfasurarea activitatii de productie in conditii extrem de sigure.

Cadrul de activitate al SNF

 • elaborarea de noi tehnologii sigure si eficiente, cu respectarea protectiei mediului ;
 • reducerea impactului produs de platforma de productie asupra mediului inconjurator ;
 • conservarea resurselor, reducerea deseurilor si tratarea lor fara riscuri pentru mediul inconjurator ;
 • cooperarea cu clientii si autoritatile, pentru a asigura realizarea si imbunatatirea produselor simultan cu reducerea impactului acestora asupra sanatatii si mediului inconjurator ;
 • dezvoltarea metodelor de mare performanta ;
 • instruirea personalului si crearea unui comportament corect in domeniul securitatii ocupationale si a tehnicilor de protectie a mediului.

 

Sistemele de management pentru sanatate, securitate ocupationala si protectia mediului reprezinta parte integranta din afacere.

Aceste sisteme aplicate pentru a proteja salariatii, vizitatorii, agentii contractanti, comunitatile locale si vecinatatile lor, cuprind :

 • personal competent si instruit ;
 • proceduri de operare detaliate ;
 • angajare de personal cu expertiza in domeniu ;
 • instalatii moderne de productie si sisteme computerizate ;
 • sisteme de control al protectiei mediului ;
 • proceduri de actiune in caz de urgenta ;
 • sisteme de protectie impotriva incendiilor ;
 • sisteme de asigurare a securitatii ocupationale ;
 • echipamente de protectie a personalului.

Produsele noastre contribuie de asemenea la mentinerea unui mediu inconjurator sigur si sanatos, ajutand clientii sa trateze deseurile, sa evacueze un efluent curat si sa asigure alimentarea cu apa potabila.